Skal taget skiftes eller istandsættes? Her er gode tips til projektet

Taget beskytter dig mod vind og vejr. Det beskytter dig mod de hvirvlende vinde, den silende nedbør, den isnende kulde og alle andre vejrforhold, du kunne forestille dig. Så hvis der opstår problemer med taget, gælder det om at få det fikset hurtigst muligt, ellers vil problemet blot udvikle sig. Det er dog en endnu bedre idé at fikse taget, når der blot er tegn på problemer. På den måde undgår du helt at ragnarok forekommer i din bolig. Det er dog ikke billigt at fikse taget, men det er altid pengene værd, da alternativet er langt værre.

Tips til tagprojekter

Her er nogle tips til, der skal i gang med et tagprojekt af den ene eller anden art:

  • Hvis taget viser pludselige tegn på svagheder eller problemer, kan det kræve en hurtig opsamling af penge at fikse problemet. Du kan lave et lån uden lønseddel, hvis du skal bruge pengene på reparationer med det samme, uafhængigt af din økonomiske situation. Husk dog at renterne også skal kunne betales bagefter.
  • Hvis du har penge tilovers, kan du overveje at bygge solceller ind i dit tag. Det koster en del af få sat op, men over tid vil du faktisk kunne spare penge, da solenergi kun bliver billigere og billigere. Dermed fremtidssikrer du din bolig – og gør den klimavenlig i samme omgang. Det er to fluer med et smæk.
  • Få ordentlige håndværkere til opgaven. At få det rigtige hold kan gøre en verden til forskel. Du bør lave lidt research og finde håndværkere, der både er relativt billige og har i sinde at udføre arbejdet rigtigt og til tiden.
  • Pas på med de skinnende sortglaserede teglsten. Mange steder er det nemlig ikke tilladt, da det kan genere andre.