Trampolinspring er mere end bare underholdning

Det er super sjovt at springe i trampolin. Det er ikke helt til at sige, hvad det er, som gør netop denne aktivitet så ekstra sjov og underholdende. Måske har det noget at gøre med, at trampolinspring løfter os fra jorden på en måde, som vi aldrig kan opnå ved egen kraft.

Måske skyldes det, at du bruger hele kroppen, når du hopper i trampolin. Det betyder, at du udfordrer dig selv og din muskulatur på en anden måde, end du normalt ville gøre det. Det kan derfor være super hård at hoppe i trampolin. Men det er samtidig noget, som er svært at stoppe med igen. Læs også mere på Trampolinguiden.dk

Lær mens du leger

Men der er også et andet og ret så vigtigt aspekt, som får trampoliner til at skille sig ud fra mange andre former for leg og mange andre former for legetøj. Det er dette aspekt, som giver trampoliner et praktisk formål udover bare at underholde.

Trampoliner er nemlig gode for kroppen. De er gode for konditionen, og de er ikke mindst gode for motorikken. Som allerede nævnt kræver det meget af både muskulatur og kondi, når du hopper i trampolin. På den måde presser du dig selv og udvikler muskler og lunger.

Trampoliner er også for voksne

På den måde er trampoliner langt fra noget, som bare bør forbindes med børns uskyldige leg. Trampoliner er selvfølgelig geniale til børn, fordi de træner og bruger kroppen mens de leger. På den måde tænker de mindre over den fysiske aktivitet.

Men de er perfekte som træning til voksne af præcis de samme årsager. Voksne kan nemlig have lige så meget sjov ved at hoppe på trampoliner, og samtidig får de en meget nødvendig omgang motion og muskeltræning. En trampolin, der er god til hele familien, vil derfor altid være at foretrække til haven.

Trampoliner træner motorikken

I den lidt mere praktiske ende ligger altså den sjove kondition og muskeltræning. Her finder du også en anden fordel ved trampolinerne, nemlig det faktum, at trampoliner også træner din motorik. De fleste voksne har en rimelig vel- og ikke mindst færdigudviklet motorik, men det samme gælder ikke for børn.

Oplever du, at dit barn kæmper med motorikken på den ene eller den anden måde, kan en trampolin virkelig være en god løsning. Trampolinen udfordrer dit barn uden at være for meget, og du selv og dit barn vil helt sikkert hurtigt kunne mærke en forskel.

Vælg en stor trampolin med plads til alle

Med alle disse mange fordele – nogle mere sjove, andre mere praktiske – ved trampoliner, så findes der næsten ikke en god undskyldning for ikke at købe en. Men det er selvfølgelig vigtigt at tænke over, hvilken trampolin det så skal være.

En af de ting, der skiller mange af de klassiske trampoliner fra hinanden, er størrelsen på dem. Mens nogle trampoliner kun er designet til én person, er andre designet til at kunne rumme mange flere på én gang. Den sidste model er fed, fordi den kan passe til hele familien.